Peter Lindbergh. Dior

Peter Lindbergh, Martin Harrison
Gebonden (two vols. in slipcase
520 pagina's
280 x 370 mm
INT Engel, Frans, Duits
978-3-8365-7990-2
€ 150,00
Omschrijving
Peter Lindbergh fotografeerde DIOR’s meest uitzonderlijke muzen, onder wie Marion Cotillard en Charlize Theron, en voorzag campagnes voor Lady Dior en J’Adore van zijn onnavolgbare stijl. Gedurende zijn hele carrière werkte de fotograaf nauw samen met het modehuis. Dit laatste boek was een origineel gezamenlijk project dat de kunstenaar – en ons – na aan het hart lag.

Zeventig jaar DIOR-geschiedenis tegen de achtergrond van het bruisende Times Square in New York: dat was het concept achter Lindberghs project, dat zowel in omvang als in reikwijdte uitzonderlijk was en waarvoor DIOR, zeer tegen de gewoonte in, een aantal kostbare kledingstukken uit de kluizen in Parijs liet halen en naar de andere kant van de Atlantische Oceaan liet brengen.

Het resultaat is betoverend. Midden in de hectiek van Times Square staat Alek Wek te stralen in het onberispelijke ‘Bar Suit’ uit 1947, het beroemde ensemble dat het modehuis DIOR lanceerde. De modellen Saskia de Brauw, Karen Elson en Amber Valletta bewegen zich door de menigte, worden weerspiegeld in de gevels van gebouwen en gedrapeerd in haute couture, van met de hand genaaide stukken door Christian Dior tot recentere ontwerpen van Maria Grazia Chiuri. Lindberghs kenmerkende zwart-wit- en kleurenfoto’s benadrukken op meesterlijke wijze de kleine details, silhouetten en texturen van elk kledingstuk.
Verkooppunten Zoek op plaats of postcode
Lees meer Lees minder NL